Autó Mandy Car Kft.

Cégünk több mint tíz éves gyakorlattal rendelkezik a gépjárműbontás területén, és közel 15 éve foglalkozik gépjárműjavítással, alkatrész és autókereskedelemmel. A Cég vezetése aktívan részt vállal a Gépjármű bontók Országos Egyesületének (GOE) munkájában (elnökségi tag). Egyszer a gépjárművek, vagy a koruk, vagy a műszaki állapotuk esetleg egyéb okok miatt elérik azt az állapotot, amikor a tulajdonosaik nem kívánják tovább üzemeltetni őket. Ekkor a tulajdonos vagy meghatalmazottja ki akarja vonatni a forgalomból. Eddig ez egyszerűen történt, a tulajdonos bevitte a kivonandó jármű forgalmi engedélyét, rendszámát, törzs könyvét (ha van) a lakhely szerint illetékes Okmányirodába és ott a jogosultság igazolása után a megfelelő illeték megfizetése után kivonták a forgalomból. Ezzel a tulajdonosnak a súlyadó és biztosításfizetési kötelezettsége is megszűnt. De 2005. január 01.-től a roncsgépjármű veszélyes hulladéknak minősül, így kezelését csak regisztrált Bontó Hulladékkezelő végezheti. Így a rendelet szerint csak azt a gépkocsironcsot lehet a forgalomból kivonni, amelyet ilyen ?Bontó Hulladékkezelő minősítéssel illetve jogosultsággal rendelkező Cég által kiállított szigorúan számozott ?Bontási Átvételi Igazolás-sal rendelkezik. Ebben a tulajdonos nyilatkozik, hogy a gépjárművét hulladéknak tekinti, és beleegyezik a megsemmisítésébe, a bontó, pedig igazolja, hogy az előírásoknak megfelelően kezeli a roncsból származó veszélyes és egyéb hulladékot.


 

Mandy Car Kft.

Mint köztudott az érintettek körében, a 267/2004 (IX. 27.) sz. Kormányrendelet egyértelműen előírja a hulladékká vált gépjárművek anyagainak kezelését. Így ezeknek az előírásoknak megfelelően alakítottuk ki telephelyünket, illetve a telephelyen bevezetett technológiák mindenben megfelelnek az előírásoknak. Kovács Gyula (+36 20-954-9896) Lakics Brigitta (+36 20-252-8003)
 
Írja be, az Ön indulásának a helyét és az érkezéshez a kiválasztott bontó címét, majd a program elkészíti az útvonalat. Klikk Ide!
2006 (с) Autóbontó EU. Minden jog fenntartva.